Video

Glazba: MALEK & Fitscho | Tekst: MALEK & Fitscho | Aranžman i produkcija: Filip Gjud

Režija i snimanje: Milena Kodžoman | Posprodukcija i montaža: MALEK


Glazba: MALEK | Tekst: MALEK | Aranžman i produkcija: Siniša Reljić SIMBA

Glazbu i tekst za novi singl *Autentičan* potpisuje MALEK osobno, dok je za moderni aranžman i produkciju zaslužan novi MALEKov producent Siniša Reljić SIMBA, koji je živio i educirao se u Švedskoj, gdje je 2006. godine u Stockholmu diplomirao glazbenu produkciju. Od tada Siniša Reljić SIMBA radi kao producent, aranžer i autor, kako u Hrvatskoj, tako i u Švedskoj, gdje je dio autorskog tima Songs of Sweden koji surađuje s mnogim internacionalnim izvođačima. Snimanje video spota za singl Autentičan odvijalo se u Morris studiju u Zagrebu za vrijeme snimanja finalnih i pratećih vokala pjesme. Spot je snimao i režirao talentirani Mario Brainović.  Kako je osim glazbe, MALEKova velika ljubav i video, osobno se prihvatio montiranja i postprodukcije video spota. MALEK se tako poigrao kontrastima, saturacijom i efektima, što svakako doprinosi dinamičnosti video spota, prateći dinamičnost samoga singla.

MALEK o singlu Autentičan kaže:
Pjesma AUTENTIČAN mi je posebno draga pjesma jer je potpuno pozitivna, vedra i optimistična. Pjesma govori o ponovnom upoznavanju samoga sebe, jer kroz godine odrastanja nam se nameću mnoga pravila ponašanja, pravila ispravnog načina života, često nam govore što je najbolje za nas, a što nas u konačnici dovede do toga da živimo život koji uopće nije u skladu s nama samima. Toliko smo naučili stišati naš autentični glas u sebi, da se više niti ne poznajemo. Kako sam uvidio da stvari ne funkcioniraju dobro ukoliko ne slušam sebe, odlučio sam se vratiti samome sebi i ponovno se upoznati. Veseli me da to iskustvo mogu prenijeti kroz ovu pjesmu i bit će mi drago ukoliko ona potakne još barem jednu osobu da upozna autentičnu sebe.

MALEKov aktualni singl AUTENTIČAN podržala je jedna od najboljih pjevačica našeg vremena, VANNA:
Hrabro i odvažno, baš kao što nas je MALEK do sada naviknuo sa svojim singlovima! Sam naslov pjesme sugerira MALEKovu autentičnost i novi je singl upravo ono što od MALEKa očekujemo; još jedan vjetar u leđa u nastavku njegovoga glazbenog izričaja.

Tekst:

Nisu to riječi
Sve što nisam bacit ću
Prići sreći
Opet dijete postat ću
Prvi puta
Nakon mnogo godina
Znati sebe
Autentična

Uuuuuuuuu
svaki korak me usrećuje
Uuuuuuuuu
osmijeh na licu mi sve veći je
Uuuuuuuuu
kličem hvala svaki novi dan
Heeeeeeej
živim život sasvim slobodan,
autentičan

Pustit ću druge
Neka misle, govore
Svatko od nas
Ima svoje uloge
Prvi puta
Nakon mnogo godina
Volim sebe
Autentična
Uuuuuuuuu
svaki korak me usrećuje
Uuuuuuuuu
osmijeh na licu mi sve veći je
Uuuuuuuuu
kličem hvala svaki novi dan
Heeeeeeej
živim život sasvim slobodan

Uuuuuuuuu
svaki korak me usrećuje
Uuuuuuuuu
osmijeh na licu mi sve veći je
Uuuuuuuuu
kličem hvala svaki novi dan
Heeeeeeej
živim život sasvim slobodan

Uuuuuuuuu
svaki korak me usrećuje
Uuuuuuuuu
osmijeh na licu mi sve veći je
Uuuuuuuuu
kličem hvala svaki novi dan
Heeeeeeej
živim život sasvim slobodan, autentičan


Glazba: Marko Prosoli | Tekst: MALEK | Aranžman: Filip Gjud

Pjesma je nastala 2008. godine iz razdoblja suradnje s kolegom Markom Prosolijem, koji potpisuje glazbu, a MALEK tekst pjesme. Danas, osam godina kasnije, pjesma je ugledala svjetlo dana pod aranžerskom i producentskom palicom Filipa Gjuda, nagrađivanoga glazbenika koji surađuje s mnogim vrsnim glazbenim imenima: Antom Gelom, Terezom Kesovijom, The Frajle

MALEK o singlu Vjetar kaže:

Pjesma ‘Vjetar’ govori o pokušavanju razumijevanja osobe koja je prevrtljiva, koja jedno misli, drugo govori, a treće radi, koja nešto kaže, a već kroz kratko vrijeme tvrdi suprotno te na koju čovjek ne može računati, niti joj vjerovati. Kako sam osoba koja drži do svoje i tuđe riječi, pjesmom sam želio izraziti svoje nerazumijevanje osoba koje ne drže do svoje riječi. Pjesma izvorno uopće nije nastala iz ljubavne situacije, ali mi je drago da je publika doživljava i na taj način, što govori kako će se mnogi moći poistovjetiti s temom pjesme.

MALEKov rad i singl *Vjetar* podržali su vrhunski hrvatski glazbenici, jedinstveni Jacques Houdek i fantastična Ivana Marić:

“MALEKov rad pratim već neko vrijeme i sviđa mi se kako razmišlja o glazbi. Osobito volim to što svakim svojim novim uratkom pomakne neke svoje vlasitite granice, a to je ono što bi svaki glazbenik trebao nastojati činiti! Njegov aktualni singl ‘VJETAR’, pjesma je intrigantnog naziva, interesantnog teksta i melodije, izvrsno upakirana, producirana s rockerskim prizvukom, a i MALEKov glas se doima drugačijim – urbaniji je, svježiji, a interpretacija modernija nego do sada. Čestitam i dajem vjetar u leđa!” Jacques Houdek

“MALEK je najbolji primjer glazbenika koji radi ono što voli zato što VOLI. Bez skrivenih namjera, bez “estradnog sindroma” i lažne skromnosti. Sličnih smo životnih afiniteta i glazbenog ukusa. Osjećam da ga razumijem i iznimno cijenim njegovo kantautorstvo. Ne podliježe trendovima i nepisanim pravilima uspjeha. On je jedan neobično običan čovjek, osjećajan muškarac i iskren interpretator. Vjerujem da je “Vjetar” jedna od mnogih stepenica ka vrhu. Od srca, Ivana Marić” Ivana Marić


Upravo ljubav prema snimanju i montaži MALEK je ostvario u svome prvome videospotu kojeg je u potpunosti samostalno osmislio, snimio i montirao. Videospot prikazuje sve što MALEK vidi vlastitim očima i prati radnju pjesme. U spotu glavnu ulogu ima MALEKova draga prijateljica i glazbenica ELMA (www.elmamusic.com), koja se već predstavila hrvatskoj javnosti s nekoliko singlova od kojih se ističu “Magleni dan”, “Davno, davno” (suradnja s Maxom Hozićem) te nagrađena balada “Ljubav” (suradnja s Hrvojem Hodakom i Matijom Dedićem). ELMA se osim kantautorstvom bavi i pjevanjem soft jazz te sevdah pjesama, a sve je aktivnija u glazbenoj produkciji te slikanju. Jedna Elmina slika prikazana je u ovome videospotu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>